Zárókonferencia

A Semmelweis Egyetem Elméleti Orvostudományi Központja adott otthont A kora gyermekkori intervenció ágazatközi fejlesztése EFOP-1.9.5-VEKOP-16-2016-00001 elnevezésű kiemelt projekt 2022. 05. 19-én megrendezett zárókonferenciájának.

Semmelweis Egyetem adott otthont a kora gyermekkori intervenció projekt zárókonferenciájának 2022. május 19-én.


A Családbarát Magyarország Központ Gyermekút elnevezésű projektje Dr. Kereki Judit szakmai vezetésével érte el eredményeit. A hivatalos nevén A kora gyermekkori intervenció ágazatközi fejlesztése című program elsődleges célja, hogy a fogantatástól az iskolába lépésig tartó időszakban támogassa azokat a családokat és gyermekeket, akik segítségre szorulnak és keresik az ellátórendszer megfelelő állomásait a védőnő, a gyermekorvos, a bölcsődei kisgyermeknevelő vagy akár a korai fejlesztést végző szakember által szegélyezett úton.

A zárókonferencia előadásain (melynek programja itt látható) a Gyermekút projektben dolgozó szakemberek osztották meg ismereteiket, tapasztalataikat és a rendszer fejlődésének állomásait a jelenlévőkkel, illetve a közeljövő terveit vázolták.

A konferenciáról szóló cikk a csalad.hu oldalon olvasható, az összefoglaló kisfilm pedig alább megtekinthető.

A projekt zárórendezvényének előadásai az alábbi linkekre kattintva érhetőek el.

A konferenciáról szóló összefoglaló kisfilm.

Dr. Altorjai Péter csecsemő- és gyermekgyógyász - Az egészségügyi alapellátás lehetőségei a gyermekútban.

Ménesi László, Nemzeti Népegészségügyi Központ, Dr. Magyar Gyöngyvér, Magyar Államkincstár, Urbán Ábel, Oktatási Hivatal - A Gyermekút kiemelt projekt informatikai fejlesztései - az Ágazatközi Központi Kiszolgáló

Gyermekút kiemelt projekt informatikai fejlesztései - az Ágazatközi Központi Kiszolgáló