SZÜLŐSÉG WORKSHOP

Kedves Szülő / Leendő Szülő / Családtag!

A Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft. által működtetett Gyermekút Módszertani Központ szervezésében szülőtámogató csoportokat indítunk „Szülőség” címmel, melyeken a részvétel ingyenes.

Ha Ön gyermekvállalásra készül, vagy van olyan gyermeke, aki még nem érte el az iskoláskort akkor szeretettel várjuk akár egyedül, akár párjával, vagy más, a gyermek nevelésében érintett családtagjával az 5 alkalmas foglalkozássorozatunkra.

A tematikus csoport célja a család működésével, a párkapcsolattal, a szülői szerepekkel, a gyermek fejlődésével kapcsolatos ismeretek átadása, valamint a résztvevők érzelmi támogatása, a szerteágazó szülői szerepekben történő megerősítése, a belső erőforrások tudatosítása, felszínre hozása. Az alkalmak lehetőséget nyújtanak arra is, hogy a résztvevők megtapasztalhassák a többi csoporttag odafigyelését, támogatását, visszajelzését, sőt, a közös munka bepillantást enged abba is, hogy a nehéz vagy különleges élethelyzetek kezelésében mások hogyan gondolkodnak, éreznek, cselekednek.

Tervezett főbb témák:

A párkapcsolattól a családig

Hogyan működik a család mint rendszer

A gyermek fejlődésének folyamata

A gyermeknevelés „fejtörői”, buktatói

Természetes krízisek, nehéz helyzetek

„Én gyerekem, te gyereked, mi gyerekünk” – Mozaikcsaládok

Kapcsolat a nagyszülőkkel, rokonokkal, barátokkal

Kommunikáció a családban, családi játszmáink

A fenti témák inkább ajánlatok; a tematika rugalmasan alkalmazkodik egy-egy csoport igényeihez, kérdéseihez. A csoport 5 alkalmas, alkalmanként 4 órás foglalkozás keretében zajlik. Minden 10-12 fős csoportot 2 képzett és tapasztalt szakember vezet.

Helyszín:

Egyeztetés szerint.

Bármely kérdés esetén kérem, írjon a szulocsoportok@gyermekut.hu e-mail címre, illetve keresse munkatársunkat az alábbi telefonszámon: 06-30- 475- 6181.

Gyermekút Módszertani Központ